Zaključna publikacija projekta NovIKroG: do zelene prihodnosti s krožnim javnim naročanjem

brosure

V okviru  projekta NovIKroG, katerega cilj je spodbujati krožno javno naročanje v lokalnem okolju, smo izdali publikacijo z naslovom Krožno javno naročanje in lokalni snovni tokovi: ključ do zelene prihodnosti.

Publikacija je rezultat poglobljene analize kroženja snovi v lokalnem okolju in raziskovanja različnih pristopov h krožnemu gospodarstvu v lokalnem okolju.  Člani projektne skupine smo preučili več možnih in uresničenih lokalnih snovnih zank ter razvili bistvene usmeritve zasnove in izpeljave krožnega javnega naročanja v občinah in javnih zavodih.

Pripravljena je bila vzorčna javno-naročniška dokumentacija, izvedeni primeri krožnih javnih naročil ter tudi orodja, ki pomagajo javnim naročnikom zasnovati lastne modele krožnih javnih naročil. Skupno jim je, da zahtevajo nove kompetence, sveže načine razmišljanja in pristop, ki pelje od linearnega h krožnemu razmišljanju.

Ključne ugotovitve in smernice, zbrane v brošuri Krožno javno naročanje in lokalni snovni tokovi: ključ do zelene prihodnosti, predstavljajo dragocen vir informacij za vse, ki si prizadevajo za trajnostni razvoj lokalnih skupnosti in zeleno prihodnost. Vse zainteresirane vljudno vabimo k branju in uporabi v praksi.

Brošura je dostopna na povezavi.

Brosura majhna

Na našem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke. Preberi več