Vabilo na strokovno ekskurzijo o javnem naročanju lokalnih trajnostnih živil na avstrijskem Koroškem

Avstrijska Koroška predstavlja dobro prakso spodbujanja zdrave prehrane ter krepitve lokalnega kmetijstva in krožnega gospodarstva. V kriterije za javno naročanje so vgradili zahteve v zvezi z izvorom in bolj trajnostnim načinom pridelave hrane ter dosegli zavidljivo raven oskrbe šol, vrtcev, zdravstvenih ustanov itd. s trajnostno hrano, ki je pridelana na koroških kmetijah. Kako jim je uspelo?

Umanotera in Zveza društev ekoloških kmetov Slovenije vabita na
STROKOVNO EKSKURZIJO O JAVNEM NAROČANJU LOKALNIH TRAJNOSTNIH ŽIVIL NA AVSTRIJSKEM KOROŠKEM
6. november 2024, Beljak (Villach), Avstrija
od 8. do 17. ure
(z organiziranim prevozom iz Ljubljane)

Na strokovni ekskurziji se nam bodo pridružili predstavniki najpomembnejših akterjev v verigi oskrbe z regionalnimi živili v deželi Koroška. Podrobnejši program bo objavljen naknadno.

Vabilo najdete na tej povezavi, na ekskurzijo pa se prijavite tukaj.

Udeležba je zaradi obilice praktičnih informacij še posebej priporočena predstavnikom občin, zavezancem za zeleno javno naročanje (ZeJN), kmetijskim pridelovalcem in njihovim združenjem, strokovnim organizacijam, pripravljavcem politik na področju ZeJN, kmetijstva, šolstva, zdravstva itd., relevantnih podjetij in civilnodružbenih organizacij ter odločevalcem in raziskovalcem.

Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku. Udeležba je brezplačna, organiziran bo brezplačni avtobusni prevoz iz Ljubljane in nazaj.

Ekskurziji se aktivno pridružuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Dodatne informacije na 01 439 7100 in na renata@umanotera.org.

Strokovno ekskurzijo organizira Umanotera v okviru projekta Podnebni meni, ki ga financirata Eko sklad, j. s. in Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo. Mnenja, izražena v projektu, ne odražajo nujno stališč Ministrstva za okolje, podnebje in energijo ali Eko sklada j.s.

Na našem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke. Preberi več