V novomeškem podjetju Bobič Yacht Interior zasledujejo načelo »če je dobro za okolje, je dobro za vse«

izvršni direktor podjetja Jure Tešar in vodja Razvojne pisarne Peter Geršič

Partnerji projekta NovIKroG smo obiskali novomeško podjetje Bobič Yacht Interior d.o.o., ki je v okviru projekta SPIRIT Slovenija Podpora zagonskim, mikro, malim in srednjim podjetjem pri strateški trajnostni in krožni transformaciji poslovanja v letih 2022-2025 pripravilo trajnostno in krožnostno poslovno strategijo podjetja.

Družinsko podjetje Bobič Yacht Interior d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1960 in ga vodi že tretja generacija. Skupaj s 70 zaposlenimi, ki jih vodijo visoko usposobljeni in izkušeni mizarji, tehniki in inženirji, izdelujejo vse vrste ekskluzivnega pohištva. Njihovo delo združuje dolgoletno mizarsko tradicijo z najnovejšimi tehnologijami. Uporabljajo le okolju prijazne materiale najvišje kakovosti. Rezultati njihovega dela so visoko kakovostni izdelki, s katerimi se uvrščajo med vrhunske proizvajalce notranjega pohištva. Bobič Yacht Interior uspešno sodeluje s svetovno znanimi oblikovalci, inženirskimi podjetji, ladjedelnicami, hotelskimi verigami in posameznimi strankami.

Vodilo njihovega poslovanja je »delati dobro za podjetje, družbo in okolje«, ki ga uresničujejo z večplastnim prizadevanjem za zmanjšanje negativnih vplivov na okolje. Uspelo jim je, da v svoji proizvodnji praktično nimajo odpadkov, saj ostanke lesa shranijo za kasnejšo uporabo ali predelavo, kar pa ga ni možno ponovno uporabiti, ga porabijo kot kurjavo za ogrevanje svojih prostorov. Prav tako ponovno uporabijo embalažo in si prizadevajo, da za svoje kooperante prednostno izbirajo lokalna podjetja in tako znižujejo ogljični odtis. Da bi še učinkoviteje zasledovali načelo »če je dobro za okolje, je dobro za vse« in odpravili nepotrebne zastoje v delovnem procesu, s čimer bi dodatno prihranili čas in energijo, so se prijavili na javni razpis SPIRIT Slovenija Podpora zagonskim, mikro, malim in srednjim podjetjem pri strateški trajnostni in krožni transformaciji poslovanja v letih 2022-2025. V okviru tega projekta so s pomočjo strokovnjakov pripravili Trajnostno in krožnostno poslovno strategijo Bobič Yacht Interior 2024-2028, v okviru katere bodo izdelali tudi prototip izdelka iz lažjih materialov, ki bo prispeval k občutnemu prihranku energije za njihove končne uporabnike.

Na našem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke. Preberi več