Predstavitev projekta NovIKroG na delavnici Arctic Circle na Norveškem

NovIKroG na delavnici Arctic-Circle

V projektu NovIKrogu se povezujemo in izmenjujemo dobre prakse tudi z drugimi pobudniki in projekti na področju krožnega gospodarstva. Oktobra smo izkoristili priložnost za predstavitev projekta na delavnici Arctic Circles, ki je 19. in 20. oktobra 2022 potekala na Norveškem v mestu Mo i Rana, tik pod geografskim polarnim krogom.

Dolores Modic, predstavnica norveške Univerze Nord, ki skupaj z novomeško Fakulteto za industrijski inženiring (FINI) zastopa znanstveno-raziskovalni del projekta NovIKroG, je na srečanju izpostavila temeljne cilje projekta: spodbujanje krožnega javnega naročanja, raziskovanje  kroženja odpadnih materialov in vzpostavitev krožnega inovativnega centra.

V okviru projekta NovIKroG raziskujemo kompetence na strani naročnikov in ponudnikov za izvedbo učinkovitih krožnih javnih naročil. Naš cilj je optimizacija procesov krožnega javnega naročanja za vse udeležence. Raziskujemo poti odpadnih snovi in odvečnih izdelkov v lokalnem okolju in v okviru  krožnega inovativnega centra gospodarstvo in javne ustanove povezujemo v stičišče skupne vizije krožnega življenja.

Mednarodne dobre prakse, izkušnje in ideje bomo izmenjevali tudi v prihodnje, saj bomo tako še učinkovitejši pri  iskanju priložnosti za kroženje materialov, izdelkov in storitev v lokalnem okolju.

Na našem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporabljamo piškotke. Preberi več